Burmistrz Miasta Giżycka
al. 1 Maja 14
11-500 Giżycko
www.gizycko.um.gov.pl
ogłasza przetarg nieograniczony
wspólny słownik zamówień – (CPV) usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków – 55300000 – 3
na wykonanie zamówienia: Całodzienne wyżywienie 30 policjantów (śniadanie obiad, kolacja) z drużyn prewencji z Olsztyna sprowadzonych do Giżycka na sezon letni od 20.06.2005 r. do 04.09.2005 r.
Termin realizacji zamówienia od 20.06.2005 roku do 04.09.2005 r.
Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówienia uzupełniającego na okres do 30.09.2005 r.
Nie dopuszcza się składania ofert wariantowych i częściowych.
Formularz zawierający Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można odebrać osobiście lub za zaliczeniem pocztowym (po uprzednim pisemnym zgłoszeniu) w siedzibie Zamawiającego, Wydział Ogólny, w pokoju 106, w godz. 8.00 do 15.00, tel. (087) 428 29 97, lub 428 52 31 wew. 43.
Termin składania ofert upływa 02.06.2005 r. o godz. 11.00.
Otwarcie ofert nastąpi w siedzibie Zamawiającego, w pokoju 106 w dniu 02.06.2005 roku o godz. 12.00.
Termin związania ofertą – 30 dni.
Osobą upoważnioną do kontaktów z Wykonawcami jest Mariola Tafil – inspektor Wydziału Ogólnego Urzędu Miejskiego w Giżycku tel. (087) 428 29 97, 428 52 31 wew. 43.
Kryteria oceny i wyboru oferty :
• Cena - 100%
W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ust. 1 i nie zostali wykluczeni na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych i spełniający warunki określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia :
1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności;
2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia;
5. dysponują lokalem (zakładem żywienia zbiorowego) w granicach administracyjnych miasta Giżycka;
6. dysponują lokalem (zakładem żywienia zbiorowego) na minimum 30 miejsc do konsumpcji –
z obsługą kelnerską.
Celem spełnienia warunków zawartych w punktach 1-6 Wykonawca winien złożyć następujące dokumenty:
1. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
2. opis posiadanego potencjału osobowego gwarantującego prawidłowe wykonanie zamówienia (wykształcenie, kwalifikacje, staż pracy itp.),
3. oświadczenie Wykonawcy o niezaleganiu z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, ewentualnie oświadczenie o uzyskaniu przewidzianego prawem zwolnienia, odroczenia lub rozłożenia na raty zaległych płatności lub o wstrzymaniu
w całości wykonania decyzji właściwego organu,
4. oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 oraz niewykluczeni na podstawie art. 24 ustawy – Prawo zamówień publicznych,
5. oświadczenie Wykonawcy, że podejmie się realizacji zamówienia uzupełniającego
w przypadku zaistnienia takiej sytuacji.