Giżycko, 28 kwietnia 2014r.
Zapytanie ofertowe
Kompleksowa organizacja konkursu kulinarnego wraz z oprawą artystyczną
i degustacją w ramach Święta Trzech Leszczy 2014
I. Postanowienia ogólne
1. W związku z faktem, że Zamawiający planuje przeznaczyć na jego realizację kwotę poniżej wyrażonej w złotych równowartości kwoty 14 000 euro, zamówienie będzie realizowane na podstawie Kodeksu Cywilnego.
2. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia przez Wykonawcę części zamówienia podwykonawcom.
3. Nie przewiduje się udzielenia zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
II. Zamawiający
Gmina Miejska w Giżycku, al. 1 Maja 14, 11-500 Giżycko
III. Termin i miejsce wykonania zamówienia: 26 lipca 2014r., Plaża Miejska w Giżycku
IV. Opis przedmiotu zamówienia
W zakres zamówienia wchodzi:
- opracowanie regulaminu konkursu kulinarnego dla restauratorów w porozumieniu z zamawiającym, wypromowanie konkursu wśród lokalnych restauratorów i przyjęcie zgłoszeń od minimum 5 restauratorów z powiatu giżyckiego i okolic, zapewnienie komisji konkursowej z udziałem profesjonalnego kucharza, która oceni potrawy zgłoszone do konkursu, zapewnienie statuetek nawiązujących do tematu konkursu dla zdobywców I, II, i III, a także dyplomów dla wszystkich uczestników konkursu. Rodzaj statuetek i dyplomów do uzgodnienia z zamawiającym;
- zorganizowanie jednakowych stanowisk dla restauratorów biorących udział w konkursie, które restauratorzy we własnym zakresie udekorują i zaprezentują na nich potrawy konkursowe;
- zorganizowanie pokazu kulinarnego z udziałem profesjonalnego kucharza trwającego minimum 2 godziny. Zaproponowany przez Wykonawcę kucharz powinien mieć doświadczenie w prowadzeniu programu/programów kulinarnych, które w roku 2013 i 2014 łącznie miały w sumie co najmniej 35 odcinków na antenie stacji telewizyjnej o zasięgu ogólnopolskim. Pokaz kulinarny powinien uwzględniać przygotowanie potraw nawiązujących do obchodów 100. rocznicy I Wojny Światowej, komentarz kucharza, ewentualne zadania interaktywne dla uczestników imprezy (np. quizy związane z tematyką pokazu kulinarnego). Pokaz powinien być prowadzony na żywo przez samego kucharza/konferansjera lub inną wyznaczoną do tego osobę i dobrze widoczny dla publiczności, zaś przygotowane potrawy powinny zostać przeznaczone do degustacji;
- zapewnienie oprawy artystycznej konkursu i pokazu kulinarnego, w tym występu muzycznego, animacji i konkursów dla dzieci: zawarcie stosownych umów, zapewnienie kompleksowej obsługi technicznej oprawy artystycznej. Do dyspozycji wykonawcy jest scena (amfiteatr) znajdujący się na plaży miejskiej w Giżycku. Oprawa artystyczna powinna trwać minimum 3 godziny;
- zapewnienie degustacji dań kuchni polowej, nawiązujących do obchodów 100. rocznicy I Wojny Światowej, w ilości: minimum 1000 porcji, każda o wadze minimum 150 g (w przypadku zupy 250 ml);
-zapewnienie sprawnego wydawania potraw: odpowiedniej ilości osób z obsługi;
-zapewnienie naczyń, sztućców jednorazowego użytku, a także serwetek jednorazowych na potrzeby degustacji;
-zorganizowanie odpowiedniej ilości pojemników na śmieci pozwalającej na zachowanie estetyki otoczenia w miejscu degustacji i na terenie plaży miejskiej;
-zapewnienie wywozu śmieci powstałych podczas degustacji po jej zakończeniu, a w razie potrzeby także dbanie o estetykę miejsca degustacji i terenu plaży miejskiej w trakcie trwania degustacji;
-pokrycie kosztów poboru prądu i/lub wody, jeśli potrzeba takiego poboru zaistnieje (Plażą miejską zarządza Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Giżycku, Kontakt: Telefon: 87 429 27 53, Fax: 87 429 27 53, e-mail:biuro@mosirgizycko.pl, www.mosirgizycko.pl).
VII. Kryteria oceny ofert
1.Cena brutto za realizację zamówienia - 70%
Kryterium będzie obliczane wg następującej formuły:
C n
C = -------- x 100 pkt. x Wg (tj. 70%)
C b
gdzie:
C - oznacza liczbę punktów przyznanych badanej ofercie w ramach kryterium (cena brutto)
Cn - oznacza cenę brutto oferty najtańszej
Cb - oznacza cenę brutto badanej oferty
Wg - oznacza wagę kryterium (w %) = 70%
2.Doświadczenie profesjonalnego kucharza w prowadzeniu ww. programów telewizyjnych- 30%
Zaproponowany przez Wykonawcę kucharz powinien mieć doświadczenie w prowadzeniu programu/programów kulinarnych, które w roku 2013 i 2014 łącznie miały w sumie co najmniej 35 odcinków na antenie stacji telewizyjnej o zasięgu ogólnopolskim. Kryterium będzie oceniane na podstawie liczby odcinków programu/programów telewizyjnych emitowanych na antenie stacji telewizyjnej o zasięgu ogólnopolskim w roku 2013 i 2014 łącznie (nie wliczając powtórek), w następujący sposób:
35 - 44 odcinków - 0 pkt
45 - 65 odcinków - 15 pkt
66 i więcej odcinków - 30 pkt
3. Ocena końcowa badanych ofert będzie obliczana wg następującej formuły:
K= C + D
gdzie:
K - oznacza ocenę końcową badanej oferty
C - oznacza liczbę punktów przyznanych badanej ofercie w ramach kryterium cena brutto
D - oznacza liczbę punktów przyznanych badanej ofercie w ramach kryterium doświadczenie
VIII. Termin, miejsce i forma składania ofert
1. Ofertę należy przesłać drogą elektroniczną na adres: dominika.piotrowska@gizycko.pl
do 6 maja 2014 r. do godz. 12.00.
2. Wykonawcy proszeni są o przedstawienie w ofercie:
-że posiadają wiedzę i doświadczenie w zakresie stanowiącym przedmiot niniejszego zamówienia,
- oferowanej ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia,
- proponowanego profesjonalnego kucharza wraz z informacją o jego doświadczeniu: liczbie odcinków prowadzonych programów kulinarnych, emitowanych na antenie stacji telewizyjnej o zasięgu ogólnopolskim w roku 2013 i 2014 łącznie,
- proponowanej formuły konkursu kulinarnego i pokazu kulinarnego, a także oprawy artystycznej imprezy w dniu 26 lipca 2014r.,
- propozycji potraw kuchni polowej do degustacji (minimum 5 propozycji),
3. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
5. Zamawiający zastrzega możliwość odwołania lub nierozstrzygnięcia postępowania bez podania przyczyn.
Realizacja: IDcom.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2025 Urząd Miejski w Giżycku